
1 tablet kippenbouillon
1 tablet groentebouillon
1 liter water
1 grote ui, grof gesneden
2 wortels, geschrapt en grof gesneden
2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
2 eetlepels tomatenpuree
4 teentjes knoflook, uitgeperst
1 theelepel tijm
1 theelepel oregano
Ingrediënten voor
de ballen
500 gram gehakt
1 ei
1 beschuit, verkruimeld
paprikapoeder
zout en peper
Ingrediënten extra
1 blik pomodorini (cherry tomaatjes)
vermicelli
Bereiding
- Breng het water aan de kook en los de
bouillontabletten erin op.
- Voeg de ui, wortels, tomatenblokjes, tomatenpuree en
knoflook toe. Laat dit 15 minuten koken.
- Kruid intussen het gehakt met paprikapoeder, peper
en zout, voeg de beschuit en het ei toe en draai er ballen van. Of
slangen. Of hartjes. Laat je eigen creativiteit of die van je muppets de
vrije loop.
- Voeg vervolgens tijm en oregano toe aan de pan en
pureer het mengsel tot tomatenuiwortelknoflookbrij.
- Voeg nu de ballen (of andere gehaktvormsels) toe en
laat het geheel 10-15 minuten koken, totdat het gehakt gaar is.
Voor
extra ballen in de soep: voeg een blikje Italiaanse pomodorini toe. Of verse
cherrytomaatjes als je zo’n blikje niet kunt bemachtigen.
Voor
extra stevigheid: voeg vermicelli toe naar smaak en laat even meekoken.
Buon appetito!
© Mama’s management
Geen opmerkingen:
Een reactie posten