Pagina's

dinsdag 17 maart 2015

Recept bij Italiaanse tomatensoep met ballen

Ingrediënten voor rode brij
1 tablet kippenbouillon
1 tablet groentebouillon
1 liter water
1 grote ui, grof gesneden
2 wortels, geschrapt en grof gesneden
2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
2 eetlepels tomatenpuree
4 teentjes knoflook, uitgeperst
1 theelepel tijm
1 theelepel oregano

Ingrediënten voor de ballen
500 gram gehakt
1 ei
1 beschuit, verkruimeld
paprikapoeder
zout en peper

Ingrediënten extra
1 blik pomodorini (cherry tomaatjes)
vermicelli

Bereiding
  1. Breng het water aan de kook en los de bouillontabletten erin op.
  2. Voeg de ui, wortels, tomatenblokjes, tomatenpuree en knoflook toe. Laat dit 15 minuten koken.
  3. Kruid intussen het gehakt met paprikapoeder, peper en zout, voeg de beschuit en het ei toe en draai er ballen van. Of slangen. Of hartjes. Laat je eigen creativiteit of die van je muppets de vrije loop.  
  4. Voeg vervolgens tijm en oregano toe aan de pan en pureer het mengsel tot tomatenuiwortelknoflookbrij.
  5. Voeg nu de ballen (of andere gehaktvormsels) toe en laat het geheel 10-15 minuten koken, totdat het gehakt gaar is.

Voor extra ballen in de soep: voeg een blikje Italiaanse pomodorini toe. Of verse cherrytomaatjes als je zo’n blikje niet kunt bemachtigen.

Voor extra stevigheid: voeg vermicelli toe naar smaak en laat even meekoken.

Buon appetito!
© Mama’s management

Geen opmerkingen:

Een reactie posten